Suha montaža

Suha montaža je eden najboljših načinov, kako hitro in varno opraviti z gradnjo tako notranjih kot zunanjih elementov. V našem podjetju uporabljamo sisteme za suho montažo podjetja Knauf. Načeloma je konstrukcija kovinska na katero so pritrjene mavčne plošče. Imamo vso potrebo znanje in usposabljanja za uspešno gradnjo s Knauf gips ploščami.

Nudimo vam:

  • Izdelavo predelnih sten
  • Izdelavo spuščenih stropov
  • Izdelavo mansardnega stanovanja

Mavčno-kartonske plošče so ene prvih in najbolj vsestranskih montažnih konstrukcijskih elementov. Zato uporaba mavčno-kartonskih plošč v suhomontažnih sistemih še vedno konstantno narašča tako v svetu, kot tudi v večini evropskih držav. Mavčno-kartonske plošče so narejene iz kartona in  mavca Mavec je naravni material, ki s svojo pH-vrednostjo in toplotno prevodnostjo ustreza človeški koži. Ne vsebuje strupenih ali zdravju škodljivih umetnih snovi. Kot dokaz te trditve naj izpostavimo dejstvo, da se mavec uporablja tudi za zdravstvene namene (npr. za pritrjevanje zlomov, kjer je v neposrednem stiku s kožo), ter v zobozdravstvu. Zaradi teh lastnosti je idealen material za gradnjo notranjosti vašega doma, saj vam zagotavlja idealno mikroklimo.

Konstrukcijo pregradne stene lahko najbolj natančno izvedemo s kovinskimi profili, saj so ti dosti bolj natančno oblikovani kot leseni. Stene narejene iz jeklenih profilov so ravne, vogali so lepi, pravokotni in tudi izbokline vijakov, s katerimi so na prifile pritrjene mavčno-kartonske plošče so minimalne.  Zaradi enostavnega pritrjevanja elementov je kovinska konstrukcija tudi hitreje izvedena kot lesena. V primerjavi z lesom je kovinska konstrukcija tudi mnogo lažja, kar je pomembno pri statičnih obremenitvah hiše. Stranke se odločajo za jeklo tudi zato, ker je kovina odporna proti zajedavcem (kar les sam po sebi ni) in zaradi požarne varnosti.

Načrtujemo in svetujemo Vam pri prostorskih razporeditvah vašega doma in vaših poslovnih prostorov!

Vrh