Lesena okna

Lesena okna so okolju prijazna. Les je edini ekološko neoporečen material za izdelavo okenskih okvirjev.

Če vam je pomemben lep videz, toplina lesa in ekološki vidik vgradnje energijsko učinkovitih oken, so lesena okna prava izbira za vas. Les je za razliko od PVC sam po sebi dober izolator, zato so  lesena okna energijsko učinkovita.

Tudi subvencije Eko sklada

Ker smo opazili povečano povpraševanje po vgradnji lesenih oken, kar je verjetno predvsem posledica subvencij s strani Eko sklada, smo razširili ponudbo tudi na dobavo in montažo lesenih oken in vrat. Smo uradni zastopnik in monter za podjetje M SORA d.d., ki je najbolj priznano podjetje za proizvodnjo lesenih oken pri nas. Za leseno okno NATURA OPTIMO XLT je M SORA prejela 1. nagrado za cenovno najučinkovitejše PHI certificirano leseno pasivno okno na svetu. Smo eden najbolj izkušenih monterjev za lesena okna na območju Cerknice in Postojne.

Pogoj za pridobitev subvencij pa je tudi primerna (kvalitetna) montaža po smernicah RAL montaže. Dobra okna z nizkim U vam prinesejo prihranke samo, če so pravilno vgrajena. To pomeni, da morajo tesniti tudi stiki med okvirjem in stenami.

Ral montaža

Ral montaža oken zagotavlja zrakotesnost stikov med oknom in stenami, ter preprečuje nastanek kondenzacije okvirjev. Zrakotesnost objekta pomeni, da se skozi stene zrak ne izmenjuje nenadzorovano, saj z nenadzorovanimi izmenjavami izgubljamo energijo. Še posebej pomembna je zrakotesnost pri gradnji nizko-energijskih in pasivnih hiš, pri katerih se z blowerdoor testom tudi preveri količino izmenjanega zraka pri določenem nadtlaku, ki ga ustvari naprava. Na podlagi rezultatov tega testa se poda ocena energijske učinkovitosti hiše.

Obiščite nas v našem prodajno-razstavnem salonu v Cerknici (pri avtobusni postaji). Svetovali vam bomo tudi kako pridobiti sredstva iz Eko sklada.

V poplavi konkurence vam ponujamo celostno rešitev, da vi ne izgubljate dragocenega časa z iskanjem posameznih izvajalcev in ponudb.

Vrh